Tartós bérlet és a horgászat

Volt párom imádott pecázni. Azaz gondolom a mai napig szereti ezt a hobbit űzni, de egy ideje már nem követem nyomon a sorsának alakulását. Sokáig nem igazán tudtam, hogy mi is az, ami pozitív lehet egy horgászat közben, de aztán rájöttem, hogy valószínűleg a csend vonzza oda a legtöbb pasit. Néha elmentem vele én is, de csak szigorúan napozás céljából, és közben élveztem, hogy senki nem szól hozzám én is csendben vagyok és tanulhatok rengeteget. Tomi annyira megrögzötten rajongott ezért a számomra furcsának tűnő hobbiért, hogy évente tartós bérletet vásárolt a helyi horgász tóra. Ez a tartós bérlet nem csak azt jelentette, hogy van engedélyed bármikor horgászni, hanem kijelölted a számodra legmegfelelőbb stéget, melyen elsőbbséged volt a napijegyesekkel szemben. A bérlet ára attól függően alakult, hogy milyen kondíciókat adtál meg az igényed benyújtásakor. Szabályozta azt, hogy milyen mennyiségben vihető haza a kifogott hal, illetve kedvezményeket kaphatott, ha vitt magával plusz horgászt, vagy csak a megengedett mennyiségen felüli bottal és felszereléssel érkezett. Nekem mindenesetre rettentően megérte, mert ha nem is tudtam vele tartani mindig – vagy csak nem akartam, mert éppen volt izgalmasabb dolgom is, mint egy helyben ülni egész nap – őt nagyon lenyugtatta mindig az ilyesmi, ráadásul, ha jó fogásai voltak, akkor hatalmas pozitív lendületet kapott, amik aztán hetekig kitarthattak.

Volt néhány olyan alkalom, amikor párosan, barátnőmmel és az ú párjával mentünk horgászni. Ezek a napok is egészen jól alakultak, ugyanis mi eljátszadoztunk a kutyákkal, a fiúk pedig sörözés mellett olyasmikről beszélgethettek és olyanokat csinálhattak, amikre amúgy csak a mi társaságunkban nem lett volna lehetőségük.

Mióta szakítottunk Tomival, azóta horgásztó közelében sem voltam és egyelőre nem tudnám azt a szituációt elképzelni, hogy milyen okok folytán kerülhetnék még egyszer ilyen helyzetbe, de azt azért igyekszem soha sem elfelejteni, és örökké hálásnak lenni a horgászklubnak azért, hogy napsütésben fürdőzve rengeteg vizsgámra a tóparton készülhettem fel, miközben a párom lefoglalhatta magát és nem tartott fel az értetlenkedéseivel.