Natúr szappan lett az egész család karácsonyi ajándéka

Az tavalyi karácsony nagyon viccesen alakult a családunkban. Mivel mindannyian még az utolsó napokban is dolgoztunk karácsony előtt, tudtuk, hogy már novemberben neki kell állnunk gondolkozni az ajándékozáson. Ez nekem nagyon nehezen megy, ilyen szempontból sajnos nem vagyok kreatív. Egyetem mellett én is dolgozom, így tudtam, hogy a mostani karácsony sem lesz másképp, mint az előző, vagyis most sem fogok kézzel készített ajándékokat gyártani idő és kézügyesség hiányában.

Láttam, hogy a család többi tagja is szenved, senki sem tudja, mit vegyen a másiknak. Szerencsére az én családom nagy hangsúlyt fektet arra, hogy gyakran együtt töltsük az időt, ez karácsonykor sincs másképp, éppen ezért mindenki komolyan veszi az ajándékozást, hiszen milyen jó érzés látni, amikor a másiknak örömet szerzünk. Én is, mint mindenki, a legjobb ajándékot szerettem volna adni a családomnak, ezért hosszas keresgélés és gondolkozás után végre egy olyan ötlettel sikerült előrukkolnom, amiről tudtam, hogy mindenki örülni fog neki, ugyanis ez az ajándék nagyon hasznos lesz mindenki számára.

Általában nálunk a karácsonyozás úgy néz ki, hogy mindenki nagyon várja, viszont az utolsó pillanatban készülünk el mindennel: a takarítással, a sütéssel-főzéssel, a karácsonyfa díszítéssel és az ajándékok becsomagolásával is. Persze a bevásárlás már legalább egy héttel a konyhában való sertepertélés előtt megtörténik, amivel csak az a gond, hogy a szaloncukrot már egyből akkor felfalom, és már nem jut a karácsonyfára egy szem sem. Hát most ez másképp volt, anyukám úgy eldugta a szaloncukrokat, hogy még ő sem találta meg.

Azonban az ajándékokat a szekrény aljába besuvickolta, de becsomagolni elfelejtette. Ez a feladat rám várt, úgyhogy még szenteste előtt egy egész délutánt rászántam, hogy mindenkinek az ajándékát becsomagoljam. Mivel egybetettem azokat, amiket én vettem azzal, amit anyukám vett, nem tűnt fel, hogy most az egyszer egyszerre járt a rugó mindkettőnk fejében és sikerült fele arányban ugyanazokat az ajándékokat vennünk.

Kicsit cikinek is éreztem, hogy most a fél család kettőt fog kapni mindenből, de akkor már esélytelen volt, hogy új ajándékokért járjam be a fél várost. Gondoltam magamban, a szándék a fontos, végül is teljesen hasznos ajándékról van szó, jó, ha kettő van belőle.

Eljött a karácsony, szépen összegyűltünk nálunk. Anyukámmal megterítettünk, és mindenki betette a fa alá az ajándékokat. Szuperül éreztük magunkat, jókat beszélgettünk, nevetgéltünk, az este végére már mozdulni sem tudtunk, annyira tele voltunk, bár anyukámat ez nem zavarta és ugyanúgy tolta mindenkibe a bejglit. Eljött végre az ajándékozás ideje, és pont azon nevettem magamban, hogy ha más is ezt vette ajándékba valakinek, akkor lesz itt néhány vicces pillanat.

És így is lett, ebben a pillanatban úgy éreztem, akár még jósnőnek is elmehetnék. Hogy mi történt? Anyukám és én is a család felének natúr szappant vettünk, mivel mindketten használjuk már egy ideje ezt a készítményt és nagyon meg vagyunk vele elégedve. Éppen ezért gondoltuk mindketten úgy, hogy ezt a csodát meg kell osztanunk a családdal is és ezáltal ez egy tökéletes karácsonyi ajándék lesz. De ez még nem minden! Anyukám nővére is ezt vett néhány családtagunknak. Szerencsére nem ugyanazokat leptük meg ezzel a kis kedvességgel, úgyhogy végül nem duplázódott meg senkinek sem a natúr szappan mennyisége. Jót nevettünk ezen, viszont akik nem ismerték még ezt a terméket, nem tudták, hogy miért gondoltunk mi erre, mint ajándék. Elmeséltük egyenként a tapasztalatainkat a natúr szappannal kapcsolatban, és nem hittek a fülüknek. Nem értették, hogy az ő figyelmüket hogy kerülhette el idáig a natúr szappan, hiszen a mi meglátásunk szerint ez a legjobb, amit a bőrünk egészségéért tehetünk.

Karácsony után pedig izgatottan vártam a család beszámolóját a natúr szappanokról, amiket ajándékba kaptak, és örömmel hallottam, hogy mindenki meg van velük elégedve.