Horgászás, motorozás, nyitott bukósisak

Végre eljött ez az idő is, hogy horgászni mehetünk. Amióta jó idő van, minden hétvégén kint vagyunk a tónál.

A halak

Már a hűtő is kifogyott a halakból a karácsonyi halászlé megfőzése után, és már igen csak ettem volna egy jó halászlevet, vagy egy kis sült halat. Én nagyon szeretem azokat az apró halakat egyszerűen simán egy paprikás lisztbe beleforgatva megsütni, és úgy enni. Minden nélkül akár, se kenyér, semmi. Te szereted a halat?

Szerintem már a halak is vártak bennünket, mert egy csomó kapás volt, s szebbnél szebb halakat fogtunk.river-fish-1164953_640

A tavunk

Nekünk nagyon jó kis tanunk van, mert tisztán tartják, nemrég volt az idény megkezdése előtt a tó takarítása is, és a nád levágása, igazán szépre megcsinálták. Igyekszenek mindig valamit újítani. Tavaly a gyerekeknek kedveztek, mert csináltak egy játszóteret nekik, hogy ha valaki unatkozna, akkor elfoglalhatja magát.

Amióta ilyen csodás idő van, hétvégén is 23 fok volt, amikor kijöttem horgászni, már motorral jövök ki, és nem autóval. Még jó, hogy tavaly vásároltam egy nyitott bukósisakot, így nem sül bele a fejem a sisakba annyira, még a nyári 40 fokban sem.

Ha ilyen jó idő lesz a hétvégén, akkor még az is lehet, hogy munka után kimegyek megint egy pár órára.