Horgászás, és a napelem inverter

Laci barátommal már hetek óta azt terveztük, hogy mikor fogunk végre egy jót pecázni. Már évek óta együtt pecázunk, csak az idő ami mindig közbeszól…

Egy jó barát

Régi barátok vagyunk, már nem is emlékszem rá, hogy hány éve. Mindenesetre tudom, hogy ő olyan barát, akire számíthatok mindig. Neked van ilyen barátod, vagy barátnőd?

Azért milyen érdekes, hogy az élet mindig sodor mellénk barátokat, hiszen tudja, hogy szükségünk van rájuk. Az öcsém felesége, és az ő barátnője valami hihetetlen. Már gyerek koruk óta barátnők. Mindez hogyan lehetséges? A történet lényege, hogy egy faluba születtek, és óvodába együtt jártak. Aztán általános iskolába, és közép iskolába is. Ma már ha jól emlékszem több mint 20 éve hogy barátnők. Tényleg az az igazi elválaszthatatlan. Azárt azt gondolom, még egy férfi számára is irigyelhető az hogy ilyen barátság van köztük.

A közös hobbysunset-192128_640

Laci pár utcával feljebb lakik tőlünk. Évekkel ezelőtt egy munkahelyen dolgoztunk, aztán amikor én eljöttem, egy jobb ajánlat miatt valahogy nem szakad meg a kapcsolat. Talán ha jól emlékszem minden akkor indult, amikor egyik alkalommal pecázni mentem.

Éppen a szokásos helyemet kerestem, és nézegettem a horgász tónál, ahova ki szoktam menni, amikor már messziről láttam, hogy valaki ül ott. Igen csak mérges lettem, mert előző nap még kijöttem, hogy be is etessek egy kicsit. Mire odaértem, és éppen felháborodásomat akartam volna kifejezni akkor vettem észre, hogy Laci ül ott.

Innentől kezdve ha pecázni ment valamelyikünk, vagy csak tervezte, mindig szólt a másiknak. Sőt, miután nem messze volt a horgásztó, a falu határban, kivitettük magunkat, és jól behűtött sörrel jutalmaztuk magunkat egész nap.

Szeretem a nyugalmat, ami a pecázás közben van, de az is jó, hogy nem ücsörgök egyedül, van kihez szólni, és van kivel sörözni… Mindig van miről beszélni, valami új téma. Legutóbb igazán érdekes témánk akadt hiszen Laciék napelemet szereltetnek a házukra pár hét múlva. Már csak az engedélyekre várnak. Olyan jártas volt a napelemben, még meg is lepődtem, működésében, mi az a napelem inverter… mindent elmagyarázott. Látszott, hogy tényleg felkészült, és jó alaposan utána járt.