Horgászás, és a német nyelvtanfolyamok

Végre jó idő van, és el tudunk menni pecázni. Már nagyon várta az egész család, mert ez az egyetlen hobbi amit mindenki egyformán szeret. Nektek van olyan hobbitok, amit az egész család űz esetleg?

A hobbik

Mindenkinek megvan az a sport, vagy egyéb elfoglaltság, amit ő szeret. A lányom például tornázik, és táncol, a fiamnak persze a foci a mindene. Mondhatnánk az is, hogy nem esett messze az alma a fájától, mert az apja is focizik. Más sportért annyira nem volt oda, ez is elég későn érett meg benne, majdhogynem egyik napról a másikra, talán 5. vagy 6. osztályos lehetett.

Én vagy aerobikra megyek, vagy valami mozgásos dologra, míg a páromnak marad a foci, és a konditerem. Szóval mindenkinek megvan a maga kis elfoglaltsága.

A közös elfoglaltságfish-202654_640

Mindig is szerettem volna valami olyan sportot, vagy valamit, amit közösen tudunk csinálni. Elsőre a biciklit gondoltam. Meg is kapták a gyerekek két éve a zsír új bringákat, de valahogy ez nekik nem jön be annyira. Már azon is gondolkodtam, hogy egyáltalán minek vannak azok meg, hiszen nem is használják őket, maximum ha tavasztól őszig tartó intervallumban 5 alkalommal elő van véve, de lehet hogy akkor sokat is mondok. Lehet, hogy meg is beszélem velük, hogy adjuk el őket, mert feleslegesen porosodnak kint, és akkor valami hasznosra költsék.

Eleinte amikor még ketten voltunk, kettesben jártunk horgászni. Na de egy kisgyerekkel azért nem lehet kimenni a partra, és ott ülni órákat, vagy egész nap, mert ő ezt nem bírja. Időközben jöttek a gyerekek, egy gyerekkel sem mentünk ki horgászni, nem hogy kettővel. Valahogy az idő is kevesebb volt rá, így egy időben Dani a férjem ki sem váltotta az engedélyt, mert minek is, nem jár el. Tavaly volt az első alkalom, hogy az egyik munkatársával megbeszélték, hogy munka után elmennek pecázni. Végül is nem munka, hanem a német nyelvtanfolyamok után mentek el, amire a cég küldte őket, egy szombati napon.

Onnantól kezdve jött néha, hogy ő úgy elmenne, de akkor ugye külön leszünk. Egyik alkalommal úgy döntöttünk, hogy elmegyünk mind, de egy olyan helyre, ahol van strand is, és horgászati lehetőség is egyszerre. Ez szuper volt, hiszen mi a lányommal néha elmentünk uszni egyet, míg mondjuk ők horgásztak. Így már nem volt annyira unalmas, és még a gyerekek is rákaptak arra, hogy menjünk egyre több alkalommal. Már olyan is előfordult, hogy csak pecázni mentünk ki, mert ugye ilyenkor még nem lehet fürdeni. Mindenki hozott valami elfoglaltságot magával. Könyvet, kártyát… és jól eltelt az idő.