A férfiak mennyországa a földön van

autós boltIgen, kedves olvasó, jól látod, a címben olvasható merész állítás márpedig igaz. Hogy honnan veszem ezt? Akárhányszor apámék és öcsémék is hozzánk jönnek vendégségbe, a család férfitagjai a kiadós ebéd után eltűnnek jó néhány órára. Eleinte kicsit furcsállottam is, hogy az ilyen családi ebédeket miért munkaidőben kell tartani, de aztán hirtelen világos lett minden, amikor megtudtam, hogy hova is mennek ilyenkor a srácok.

Apám egyik ilyen alkalommal elszólta magát, és kiderült, hogy két sarokkal a lakásomtól van egy horgászbolt, attól nem messze pedig egy autósbolt. Mindig a horgászbolttal kezdenek, de nem is értem, hogy milyen indíttatásból. Általában a halaknak eleséget, csalit és apróbb kiegészítőket szoktak vásárolni. Gondosan ügyelnek a mennyiségre, hogy a csajoknak nehogy szemet szúrjon, hogy a családi idillt minden alkalommal elcserélik néhány kukacra. Miután már megtudtuk ezeket a részleteket, áradozva meséltek a helyről, hogy olyan, mint maga a nyugalom szigete. Csend van, és rengeteg szép és drága bot, egyszóval minden, ami minket, lányokat nem érdekelhet, a srácok viszont megőrülnek értük teljesen.

Amikor már a horgászboltban mindent végignéztek, megvettek minden szükséges eszközt és lassacskán már valami pörgősebb dologra kezdenek el vágyni, hogy nehogy beüssön az ebéd utáni kaja kóma, átmennek a közelben lévő autósboltba. Ide gyakran én is el szoktam kísérni a páromat, de ezek szerint azok az egy órás matinék csak villámlátogatások. Itt mindenféle apróbb alkatrész, kiegészítő, és kenőolaj megtalálható, de a fő termék az a Castrol motorolaj, méghozzá minden mennyiségben és minőségben. Apám ilyenkor a nagyapámnak is visz valami kis apróságot, mert tudja, hogy ő is imádja kényeztetni a jó öreg kis kocsiját. De azért nyugodjunk meg, a fiúk itt is kellőképpen meglepik magukat mindenféle aprósággal. Gyakorlatilag annyiszor nem kaptam még virágot a páromtól, mint amennyiszer ő magának vásárolt valami kis apróságot az autósboltban, vigasz gyanánt, csak azért, mert azt hiszi, hogy én leteremteném, ha a drága, de felesleges, viszont jól kinéző dolgokkal halmozná el magát ilyenkor. Nekem igazából nem esne rosszul az sem, ha ilyesmikre költené a pénzét, esetleg még egy kicsit sűrűbben is, csak vallja be. Lekövetni meg úgy sem fogom, mert ha bár imádom én is ezt az autósboltot, mert kedves a személyzet, gyors a kiszolgálás, nagy a választék, és különleges dolgokat is forgalmaznak, azért nem szeretnék hetente több órát ilyesmivel tölteni.

Bevallom volt már olyan is, hogy mi lányok mentünk át az autósboltba. Sőt, ünnepek előtt mindig így cselekszünk, mert ha már hárman vagyunk, akkor nagyobb az esélye, hogy olyasmit sikerül ajándék gyanánt beszereznünk, aminek hasznát is veszik a srácok. De olyan még soha nem fordult elő, hogy a horgászboltba is bementünk volna. Szerintem ilyen nem is fog történni ebben az évezredben.