A Playmobil játékok találkozása a horgászbottal

A férjemnek kevés hobbija van, már csak a szabadidő hiányából adódóan is. Ha azonban meg kell nevezni valamit, amivel szívesen elfoglalja magát a szabadnapjain, az mindenképpen a horgászás. Amióta csak ismerem, előszeretettel hódol ennek a szenvedélyének, és nem telik el úgy családi nyaralás vagy kirándulás, hogy egy tavat vagy folyót ne látogatnánk meg, ahol kedvére portyázhat, dobálhatja a csalit a halaknak.

Van egy nyolcéves kisfiunk, Áron és egy hatéves kislányunk, Ajsa. Természetesen minden nyaralásra együtt utazunk a családdal. Nagyon szeretünk kirándulni a természetben, így úti célunk legtöbbször egy erdőbe, hegyekbe vagy a már említett természetes vizekhez vezet. Viszonylag hamar elérhető tó számunkra a Velencei-tó, így elég gyakran látogatjuk meg. Ezen a nyáron sem maradt el a velencei-tavi strandolás, horgászat és napozás.

Áron egész kicsi korától kezdve érdeklődik a horgászat iránt, akárcsak az apja. Így nem kérdés, hogy mivel lehet őt elfoglalni a nyaraláson, az apjának egyben társa is és segítő keze a halfogásnál. Ajsát ez azonban kevésbé köti le, úgyhogy ő inkább az én oldalamon keres elfoglaltságot. Sokat labdázunk, mesét olvasunk, fürdünk a vízben és fagyit eszünk.

Az egyik strandolás alkalmával azonban úgy éreztem, szükség lenne valami új játékra, mert Ajsát egy idő után elfogta az unalom. Így amikor hazaértünk, felmentem az internetre, hátha találok valami játék-webshopot, ahol kapható valami játék, amivel a strandon is lehet játszani.

Így bukkantam rá a jatekwebshop.eu-ra, ahol egyből a színes, bohókás Playmobil játékok ragadták meg leginkább a figyelmemet. Könnyű dolgom volt a honlapon, mert a játékok kategóriák szerint voltak különböző menüpontokba sorolva, így egyszerűen el lehet rajtuk igazodni. A termékek alatt meg lehet tekinteni a leírásukat, paramétereiket. Ezek a tartós, strapabíró műanyagból készült játékok biztosan nem sérülnek meg a víztől vagy a homoktól és könnyen tisztíthatóak.

A Playmobil játékokkal már amúgy is jó tapasztalatunk van, mivel Áronnak van egy pár játéka ettől a gyártótól. Most kifejezetten olyan darabokat kerestem Ajsa számára, amik előidézik a nyár, a strand hangulatát, mivel elsősorban a strandon való játékhoz szánom őket. Végignéztem egy pár ilyen kategóriájú terméket, és arra jutottam, hogy a tengerparti sétarepülőzés játékszett az egyik legaranyosabb közülük és Ajsa minden bizonnyal szívesen elfoglalja magát vele.

A Playmobil játékfigurák lényege, hogy a gyerek szerepjátékban vehet részt a segítségével, így gyakorolhatja az empátiát és fejlesztheti a kreativitását, bátran szabadjára engedheti a fantáziáját minél izgalmasabb, bohókás történetek kitalálásával és előadásával. A figurák igen változatos külleműek, megtalálható köztük férfit, nőt és gyereket ábrázoló is.

Az általam Ajse számára választott Playmobil játékszett tartalmaz egy anyuka és egy apuka figurát a kisgyerekükkel, ezeknek mind forgatható a fejük, hajlítható a kezük és a lábuk. A szetthez tartozik még egy kis motorcsónak, egy repülőgép, egy narancssárga bohóchal, és egy kis napernyő a káros UV-sugárzás ellen.

Be is tettem a kosárba a terméket, mert úgy gondoltam, Ajsa nagyon fog neki örülni. Nem akartam persze, hogy Áron megsértődjön, amiért csak a húgának rendeltem ajándékot, ezért visszamentem a kezdőoldalra és utánanéztem, milyen fiúsabb jellegű, strandhoz vagy nyaraláshoz kapcsolódó játékokat találok az oldalon.

Természetesen maradtam továbbra is a Playmobil játékoknál. Rátaláltam egy Jet-Ski húzta banánhajó nevezetű játékszettre, aminek nagyon megörültem, mivel Áron amúgy is odavan a Jet-Ski-ért. A szetthez tartozik három emberfigura, magától értetődően egy Jet-Ski és egy banán alakú csónak, ami a járműre szerelhető.

Playmobil játékok

Így a két termékkel a kosaramban rákattintottam a megrendelés gombra. A webshopból GLS futárszolgálattal szállítják házhoz a termékeket 1-3 munkanapon belül. Van lehetőség GLS csomagpontra rendelni, de sokkal időhatékonyabb, ha egyből házhoz rendelem. Izgatottan vártam a csomag érkezését, szinte, mint egy gyerek. A bankkártyás fizetési módot választottam, mert ez bizonyult a legpraktikusabbnak, szívesebben fizetek manapság kártyával, mint készpénzzel. A játékokra 12 hónapos jótállási idő érvényes.

Két nap múlva már mindkét csemeténk a kezében tarthatta az új játékszettjét, miután a futár kiszállította a kis csomagokat. A legnagyobb örömömre felettébb elnyerte a tetszésüket az ajándék. Szerencsére mindkettejük ízlését sikerült eltalálnom a játékokkal.

A következő hétvégén ismét ellátogattunk a kedvelt velencei-tavi strandhelyünkhöz. Immár az új Playmobil játékok társaságában érkeztünk meg a tópartra. Először mindenki a vizet rohamozta meg, majd amikor már fáztunk egy kissé, én kifeküdtem a napra, a gyerekek felavatták az új játékszereiket, a férjem pedig elővette a horgászfelszerelését és letelepedett a vízpartra. A gyerekek nagyon jól szórakoztak az új játékfigurákkal, a sekély vízbe is bevitték azokat, persze figyelmeztettem őket, hogy fokozottan ügyeljenek rá, hogy el ne veszítsék a vízben a játékokat, mert nem fogjuk őket egykönnyen megtalálni, ha elsüllyednek.

A kiscsónakok remekül szuperáltak, a gyerkőcök összevonták egymás játékait és közösen találtak ki különböző szerepjátékokat. Ajsa a víz felszínére helyezte a csónakját és nézte, ahogy ringatózik. Majd erről megfeledkezve vette a kezébe áron figuráit, hogy megúsztassa őket, míg a fiú a Jet-Ski-vel szórakozott. Pár perc múlva Ajsa be akarta ültetni a babáit a csónakba, de ijedten vette észre, hogy akármerre néz, nem látja. Elkezdett kiabálni nekünk, hogy elúszott a csónak. Gyorsan odarohantam, hogy segítsek megkeresni. Kisvártatva megpillantottuk a kis csónakot a nádas szélén, ahol már nagyon mély volt a víz és túl sok a növényzet ahhoz, hogy odaússzunk.

A férjemnek szerencsére remek ötlete támadt. Megragadta az egyik horgászbotját, levette róla a csalit és bedobta a nádas szélére, ahol a kishajó úszkált magányosan. Elsőre sajnos nem találta el. Még egyszer megpróbálta, és csodák csodájára a kiscsónak pont beleakadt a horogba, így szerencsésen a partra tudta húzni azt. Óvatosan leakasztotta a horogról és a lányom ujjongva ugrott apja nyakába és vette kezébe a kis csónakot.

Ezentúl mindenki egyetértett abban, hogy a játékokkal inkább a parton játsszanak a gyerekek, mintsem a vízben. A történtek után Ajsában átértékelődött a horgászat és a horgászbotok hasznossága, így még arra is rá lehetett venni, hogy kipróbálja a kishal-pecázást.